Studeren in de minor Transmedia Storytelling

Je leert in deze minor hoe je in teamverband een transmediaal product ontwikkelt en distribueert via verschillende kanalen. Onze partners uit het werkveld brengen projecten in op verschillende niveaus. De focus ligt op innovatieve projecten waarin nieuwe mogelijkheden en/of technieken worden verkend. Je kunt zowel op management niveau als op een meer uitvoerend niveau aan deze projecten deelnemen.

Je ontwikkelt je in alle CMD competenties en altijd binnen de context van transmediale storytelling. Daarbinnen kun je je ook bekwamen in een aantal specifieke vaardigheden zoals het ontwikkelen van een verhaal, database/streaming media, schrijven van teksten, inzet social-media, script schrijven, camerawerk, montage, audio, vormgeving, fotografie etc. 

Onze partners uit het werkveld brengen projecten in op verschillende niveaus.

F.A.Q. 

1. Waar wordt transmedia storytelling gebruikt?
Transmedia storytelling is geschikt om uiteenlopende boodschappen te communiceren. Succesvolle voorbeelden variëren van ideële campagnes tot commerciële marketinguitingen. Van de bekende TV-serie Feuten tot multinational Heineken.
   
2. Kan iedereen deelnemen aan de minor? 
De minor transmedia storytelling is onderdeel van de hoofdfase van NHL Hogeschool en voor deelname gelden de voorwaarden zoals beschreven op NHL.nl.

3. Hoe meld ik me aan voor de minor?
Aanmelden voor de minor Transmedia Storytelling kan door je in te schrijven bij NHL Hogeschool Leeuwarden via NHL.nl. Ben je Kies op Maat-student? Meld je dan aan de website van Kies op Maat


4. Met wie ga ik samenwerken?
Als student binnen de minor werk je in studententeams, onder begeleiding van professionals met ruime ervaring in het werkveld. Je werkt aan echte opdrachten van partners die nieuwe mogelijkheden van transmedia storytelling willen verkennen.  

5. Wat is de werkwijze?
Binnen de minor Transmedia Storytelling werk je aan meerdere projecten tegelijkertijd. Zowel tijdsinvestering als de benodigde skills kunnen van project tot project verschillen. Zo kun je deelnemen aan een brainstormsessie van een middag, terwijl je tegelijkertijd projectmanager bent van een transmediale campagne die weken duurt. 

6. Wat voor projecten werk ik aan?
De projecten variëren van bekende mediabedrijven tot internationaal opererende kunstcollectieven.  


Studiebelasting: 30 EC’s 

Toetsing: 2 assessments per semester. 

Voertaal: Nederlands 

Locatie: Rengerslaan 10, Leeuwarden 

Instapniveau: Hoofdfase 

Studeren aan de NHL:  check de website