CaseStudy inspiratie informatie

Case Study Transmedia Storytelling: Kenau

Ontwikkelingsorganisatie Plan Nederland is hét goede doel van KENAU’S VROUWENLEGER, het interactieve project bij de bioscoopfilm KENAU met Monic Hendrickx in de heldhaftige titelrol.    

Kenau Simonsdochter Hasselaer veranderde in 1572 de loop van de Nederlandse geschiedenis door met een vrouwenleger de strijd aan te gaan met de Spaanse bezetters. Anno 2013 helpt Plan Nederland miljoenen meisjes in ontwikkelingslanden de Kenau in zichzelf te vinden zodat ook zij de kans krijgen geschiedenis te schrijven.  
 

Thumb kenaugroot


KENAU is uitgegroeid tot een uniek en groots multimediaal project waarbij via diverse platforms krachtige vrouwen worden samengebracht. Via social benefit storytelling wordt KENAU’S VROUWENLEGER gevormd dat samen met Plan Nederland aandacht vraagt en geld inzamelt voor meisjesgroepen in ontwikkelingslanden. Met een gepersonaliseerde video worden vrouwen geronseld waarna zij in training gaan via een online game. De grote finale is tijdens een evenement van Plan Nederland waar diverse uitdagingen overwonnen moeten worden.